Trends - LogistiekeSystemen.nl

Logistieke trends

Kansen, aandachtspunten en risico’s rond logistieke systemen

hier nog een kort stukje intro over trends?

Trends en ontwikkelingen in e-commerce en goederstroom

De goederenstroom van producent naar consumenten ondergaat een ingrijpend veranderingsproces. Internet heeft e-business mogelijk gemaakt, waardoor we sneller met elkaar communiceren, informatie veel gemakkelijker toegankelijk is en we onder andere in staat zijn om op afstand te kopen. Welke gevolgen heeft dat voor de goederenstroom en welke ontwikkelingen zijn er in e-commerce?

Ontwikkelingen in retail en logistiek

Het aantal retailaankopen neemt al jaren achtereen sterk toe. De invloed hiervan op de ontwikkelingen in de logistiek en het aanbod van logistieke services is groot. Enkele belangrijke ontwikkelingen in retail en logistiek worden in dit artikel op een rijtje gezet.

Logistiek verandert door online koper

Consumenten worden in toenemende mate online kopers. Steeds vaker maken zij gebruik van webwinkels voor de aanschaf van producten. Dat heeft invloed op de logistiek en de logistieke systemen waarmee producten bij de consument geleverd worden. In dit artikel leest u welke verwachtingen consumenten hebben van de logistieke afhandeling.

E-fulfilment en ICT

E-fulfilment betreft alle processen die zorg dragen voor de operationele afhandeling van producten die online zijn gekocht. Het e-fulfilment proces start al in de webshopomgeving, waar de online koper op basis van voorraadinformatie en levertijd in de checkout de best passende afleveroptie moet kunnen kiezen. Wat dat betekent voor de complexiteit van de ICT, leest u in dit artikel.

ICT biedt extra service aan de e-commerce klant

De online koper is enthousiast als hij of zij kan kiezen voor een passende afleveroptie. Geen ongewenste aflevering bij buren, geen briefjes in de bus dat het pakket morgen opnieuw zal worden aangeboden, geen onduidelijkheid over de levertijd. Wat afleveropties betreft zijn er helaas nog steeds veel webshops waarbij de potentiële kopers op het gebied van afleveren nauwelijks een keuze hebben. Lees hier hoe dit beter kan.