Transport management | TMS software – logistiekesystemen.nl

Transport management – TMS software

Over de keuze en toepassing van transport management systemen (TMS)

Transport management is erop gericht vervoerstaken van een organisatie optimaal uit te voeren en te beheren. De ICT oplossing hiervoor is een transport management systeem (TMS). Een TMS helpt bij het maken van planningen van vervoer en vervoersmiddelen en alle aspecten die daaraan verbonden zijn.


Leveranciers


Boeken


Whitepapers

 

Transport management

Het in goede banen leiden van het transport en de logistiek van goederen heeft veel facetten. Het belangrijkste onderdeel van transport management betreft het plannen van vervoersopdrachten, inclusief de mensen en vervoermiddelen die daarvoor nodig zijn. Een transport management systeem of TMS voorziet in het automatiseren van dit logistieke proces.

TMS software bevat, naast alle functionaliteit voor het plannen en uitvoeren van transporttaken, steeds vaker ook geïntegreerde functies voor de bijkomende administratie en financiële afhandeling. Voorbeelden daarvan zijn facturatie, mapping systemen, rijtijden opvolgingsysteem, fleet management en document management.

U zoekt een TMS oplossing?

Er zijn veel ICT oplossingen voor het automatiseren van het transport management binnen uw organisatie. Het is lastig om daaruit de TMS oplossing te selecteren die het best past in uw logistieke organisatie. Om u te helpen bij dit selectieproces heeft het ICT informatiecentrum diverse publicaties en media samengesteld. Op deze pagina vindt u daar een overzicht van. De informatie is gratis en vrijblijvend voor u beschikbaar.

Zo kiest u TMS software

De TMS box bevat de informatie die u stap voor stap begeleidt bij de keuze en implementatie van nieuwe transport management software. Met boeken, checklists, stappenplannen, tips, adviezen en gerichte informatie over passende TMS oplossingen is deze box al vele jaren een standaard informatiebron bij TMS selectie. Bel 085 40 10 218 voor beantwoording van uw vragen of om de TMS box telefonisch te bestellen bij de servicedesk van het ICT informatiecentrum.

TMS leveranciers

Bekijk het overzicht van transport management oplossingen op ICTleveranciers.nl

TMS boeken

TMS software

Heldere en deskundige visies op actuele en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van transport management systemen

LEES MEER

TMS software selectie

Heldere en deskundige visies op actuele en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van transport management systemen

LEES MEER

TMS whitepapers

Zo kiest u logistieke software

De selectie van WMS, TMS, supply chain management of ERP software is lastig en complex. In deze whitepaper van het ICT informatiecentrum leest u over de beste manier om logistieke software te selecteren.

DOWNLOAD