Supply chain management | SCM software – logistiekesystemen.nl

Supply chain management – SCM software

Over de keuze en toepassing van supply chain management software

Supply chain management richt zich op een zo goed mogelijke samenwerking tussen u, klanten, leveranciers en andere externe betrokkenen bij uw bedrijfsproces. De ketenintegratie die u hiermee bereikt maakt processen inzichtelijker, verbetert de planning en zorgt voor een actuelere informatievoorziening.


Leveranciers


Boeken


Whitepapers


Events

 

Supply chain management

Supply chain management of SCM zorgt ervoor dat onderdelen van de logistieke keten optimaal op elkaar worden afgestemd. Resultaat hiervan is een betrouwbaarder en tegen lagere kosten uitgevoerd bedrijfsproces. Een supply chain management systeem koppelt daarvoor verschillende automatiseringsgebieden aan elkaar, zoals relatiebeheer, productie, inkoop, voorraadbeheer, outsourcing en transport. Vaak is SCM software daarom aanvullende op WMS, ERP of TMS software.

Supply chain management biedt grote voordelen aan iedere organisatie die te maken heeft met een bedrijfsproces dat bestaat uit diverse locaties, zoals een magazijn te behoeve van de productie, een distributiecentrum en verkooppunten. Door de toenemende snelheid van leveren, met name veroorzaakt door de webwinkels, moeten doorlooptijden steeds korter zijn en wordt de rol van supply chain management daarin steeds groter.

U zoekt SCM software?

Omdat supply chain management de hele keten van productie, logistiek en transport betreft, is het kiezen en implementeren van een SCM software complex. Bijna altijd zult u gebruik moeten maken van de expertise van consultants en leveranciers . In de informatie van het ICT informatiecentrum leest u over de achtergronden van een SCM project, krijgt u tips en adviezen over de uitvoering ervan, wordt u gewezen op de factoren die uw project succesvol maken en wat de meest gemaakte fouten bij supply chain management projecten zijn. De informatie is een deel van alle gratis beschikbare informatie.

Wat u moet weten over SCM

De SCM box bevat de informatie die u moet weten voordat u uw supply chain management project start of uitbesteedt. De box leidt u stapsgewijs door het selectie- en implementatietraject heen en geeft u meer inzicht in de toepassing, voordelen en nadelen van SCM software. U ontvangt per post, e-mail of online diverse boeken, checklists, stappenplannen en gerichte informatie over SCM oplossingen die passen bij uw bedrijfsproces. U kunt de box hieronder aanvragen. Als u liever belt of als u nog vragen heeft, is de servicedesk van het ICT informatiecentrum bereikbaar op 085 40 10 218.

SCM leveranciers

Op dit moment zijn er geen boeken beschikbaar


SCM boeken

SCM software

Heldere en deskundige visies op actuele en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van supply chain management software

LEES MEER

SCM software selectie

Over de succesfactoren en valkuilen van SCM selectie- en implementatietrajecten

LEES MEER

SCM whitepapers

De lean supply chain – van concept naar realiteit

Het ‘lean’ concept – de volledige focus op klantwaarde, procesflow en het verwijderen van verspilling – kan een positieve invloed hebben op een organisatie. Een invloed die verder reikt dan de bedrijfsmuren.

DOWNLOAD

Offshore bedrijf Allseas vergroot inzicht supply chain door portal

Welke software past bij een groot offshore bedrijf die zich kenmerkt door de behoefte aan flexibiliteit, het grote aantal spoedklussen en de hoge tijdsdruk?

DOWNLOAD

Zo kiest u logistieke software

De selectie van WMS, TMS, supply chain management of ERP software is lastig en complex. In deze whitepaper van het ICT informatiecentrum leest u over de beste manier om logistieke software te selecteren.

DOWNLOAD

SCM Events

Error: Feed has an error or is not valid