ERP systemen | bedrijfssoftware – logistiekesystemen.nl

ERP software

Over de keuze en toepassing van geïntegreerde bedrijfssoftware

ERP software integreert de automatisering van meerdere onderdelen van uw bedrijfsproces in één softwareoplossing. Voordeel van deze geïntegreerde bedrijfssoftware is dat alle bedrijfsonderdelen gebruik kunnen maken van dezelfde data en dat zoveel mogelijk medewerkers gebruik maken van dezelfde omgeving.


Leveranciers


Boeken


Whitepapers


Events

 

ERP software

ERP software bundelt alle deeloplossingen voor financiële administratie, relatiebeheer, verkoop, inkoop, productie, service, HRM, maintenance en logistieke functies. Vaak zijn ook combinaties mogelijk met warehouse management, document management, e-commerce en business intelligence. Doel van ERP software is dat zoveel mogelijk medewerkers van de organisatie van één softwarepakket gebruik maken.

erp-software

Omdat het gebruik van ERP software sterk afgestemd wordt op het bedrijfsproces, is er naast flexibele en gemakkelijk schaalbare standaardoplossingen ook veel specifieke en branchegerichte ERP software verkrijgbaar. Door administratieve, logistieke en financiële functies onder te brengen in één oplossing is het eenvoudiger om kosten te beheersen, productiviteit te verhogen en klantgerichter te werken.

U zoekt ERP software?

Omdat ERP software veel onderdelen van het bedrijfsvoering betreft, heeft de aanschaf en implementatie ervan grote impact op uw organisatie. Dit stelt hoge eisen aan het selectieproces en de specialisten die u helpen bij het implementatietraject. Om u goed voor te bereiden op een ERP project publiceert het ICT informatiecentrum in boeken, whitepapers, checklists en andere media kennis en informatie die u helpen bij het opzetten en uitvoeren van de selectie en implementatie. Over een deel daarvan leest u op deze pagina. De informatie over ERP software is gratis en vrijblijvend beschikbaar.

ERP selectie stap voor stap

De ERP box bevat alle informatie over het selectietraject van ERP software. In diverse boeken (per post of digitaal per e-mail toegezonden), checklists, stappenplannen en productinformatie leest u alles over de voorbereiding, externe specialisten, het selectietraject stap voor stap, enz. U kunt de ERP box hieronder aanvragen. Als u liever belt of als u nog vragen heeft, is de servicedesk van het ICT informatiecentrum bereikbaar op 085 40 10 218.

ERP leveranciers

Op dit moment zijn er geen boeken beschikbaar


ERP boeken (gratis)

ERP software

Over de toepassing, voordelen en ontwikkelingen rond ERP systemen

LEES MEER

ERP software selectie

Over de succesfactoren en valkuilen van ERP selectie- en implementatietrajecten

LEES MEER

ERP systemen

Over de selectie, implementatie en toepassing van ERP software

LEES MEER

Basisboek ERP

De markt en implementatie van ERP software uitgelegd aan organisaties die zich oriënteren

LEES MEER

ERP gids

Presentaties van ERP oplossingen en leveranciers

LEES MEER

   

ERP whitepapers

4 veelvoorkomende fouten bij een ERP implementatie

Tijdens het implementeren van een nieuw ERP systeem kunnen oneindig veel dingen mis gaan. Een succesvolle ERP implementatie hangt niet alleen af van de selectie van de juiste toepassing, maar juist van de kwaliteit van de communicatie tussen u en uw implementatiepartner.

DOWNLOAD

5 fundamentele tips voor een succesvolle ERP implementatie

Een goed geïmplementeerd ERP-systeem levert een efficiënter proces op, waardoor u beter in staat bent klanten te bedienen. Hier 5 tips voor een succesvolle ERP implementatie.

DOWNLOAD

De opbrengst van mijn ERP? Geen idee…

Elk jaar publiceert Panorama Consulting, een in Denver gevestigd ERP-consultancy bureau, een ‘Clash of the Titans’ rapport. In dat document worden de drie grote ERP-reuzen – Microsoft, SAP en Oracle – met elkaar vergeleken

DOWNLOAD

ERP selectie: een goed begin scheelt flink wat werk

Het succes van een ERP project is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan een betrokken topmanagement en een strikte bewaking van de scope van het project. Maar het belangrijkste en misschien wel meest voor de hand liggende criterium wordt nog weleens vergeten: een goede voorbereiding.

DOWNLOAD

Vijf aanbevelingen om het maximale uit uw ERP pakket te halen

Dat u met de inzet van ERP software een enorme efficiencyslag kunt maken in uw organisatie, is geen nieuws. En dat uw softwareleverancier u daarbij ondersteunt, klinkt ook logisch in de oren. Maar bent u zich bewust van het feit dat u zelf directe invloed heeft op de rendementsverbetering?

DOWNLOAD

ERP Events

Error: Feed has an error or is not valid