Document management |DMS software – logistiekesystemen.nl

Document management – DMS software

Over de keuze en toepassing van document management software

Naast papieren documenten bestaat een steeds groter deel van alle geschreven communicatie rondom logistieke processen uit digitale informatie. Grotere hoeveelheden van deze documenten en hogere verwachtingen over de actualiteit en beschikbaarheid ervan, stelt hogere eisen aan het document management. Moderne DMS software biedt ook een oplossing bij logistiek en transport.


Leveranciers


Boeken


Whitepapers


Events

 

Document management

De omvang van informatiestromen binnen organisaties en het aantal documenten daarbij, neemt nog altijd toe. In papieren vorm gaat het bijvoorbeeld om vrachtbrieven, post, douanepapieren, rapporten of inkoopfacturen. In digitale vorm gaat het om e-mailberichten, klantdossiers, gespreksverslagen, enz. Document management is gericht op het beheren en verwerken van deze documenten.

Document management

Doel is om iedere document op het juiste moment en in de goede versie beschikbaar te hebben op de plaats waar dat nodig is. DMS software zorgt daarvoor, geholpen voor systemen waarmee scannen, bewerken, printen, archiveren en distribueren mogelijk is. De belangrijkste voordelen van document management zijn verbetering van de efficiëntie, snelheid, vindbaarheid, versiebeheer en beschikbaarheid.

U zoekt DMS software?

Document management is soms een functionaliteit van een andere softwareoplossing, zoals CRM en ERP software of (enterprise) content management oplossingen. Meestal wordt gekozen voor aparte DMS software. Over hoe u een document management systeem kiest, welke eisen u daaraan moet stellen en alle andere facetten van het selecteren, implementeren en toepassen van een DMS, leest in de diverse kennisbronnen van het CT informatiecentrum. Onderstaande een deel van de beschikbare informatie die u voor het starten van een DMS project of bij de uitvoering van de selectie en implementatie kunt aanvragen.

ZO werkt DMS selectie

In de DMS box vindt u alle informatie over het selecteren van een document management systeem. U ontvangt dan boeken (per post of e-mail, over document management software checklists, stappenplannen en productinformatie. Alle fasen in het selectietraject worden duidelijk beschreven en toegelicht. U kunt de DMS box hieronder aanvragen. Als u liever belt of als u nog vragen heeft, is de servicedesk van het ICT informatiecentrum bereikbaar op 085 40 10 218.

DMS leveranciers

Op dit moment zijn er geen boeken beschikbaar


DMS boeken (gratis)

DMS software

Heldere en deskundige visies op actuele en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van document management systemen

LEES MEER

DMS software selectie

Over de succesfactoren en valkuilen van DMS selectie- en implementatietrajecten

LEES MEER

Social intranet

Over hoe u de interne communicatie, kennisdeling en samenwerking in uw organisatie verder kunt verbeteren

LEES MEER

Succes met Sharepoint

Waardevolle praktijkkennis bij de keuze en implementatie van Sharepoint

LEES MEER

DMS whitepapers

Een visie op document management

Een bureau met daarop een stapel post, onderverdeeld in brieven, offertes en facturen is het begin van een DMS (Document Management Systeem). Wanneer is een DMS zinvol?

DOWNLOAD

DMS: orde in de chaos

Het zou de gewoonste zaak van de wereld moeten zijn: de elektronische invoer, bewerking en archivering van documenten die voor een bedrijfsvoering cruciaal zijn.

DOWNLOAD

In 5 stappen naar een succesvol DMS

Deze korte whitepaper beschrijft 5 stappen naar een succesvol DMS en is tot stand gekomen uit antwoorden op vragen van (potentiële) klanten, praktijkervaring en projectevaluaties.

DOWNLOAD

Stappenplan voor succesvolle Sharepoint implementatie

U heeft besloten om een SharePoint portaal aan te schaffen of een SharePoint portaal te laten bouwen. Leuk! Om ervoor te zorgen dat het portaal bij introductie met open armen wordt ontvangen, vindt u in dit whitepaper de stappen die u kunt ondernemen om succesvol SharePoint te implementeren.

DOWNLOAD

DMS Events

Error: Feed has an error or is not valid