Business intelligence | BI software – logistiekesystemen.nl

Business intelligence – BI software

Over de keuze en toepassing van business intelligence software (BI)

In de data van ICT systemen voor logistieke processen ligt veel informatie besloten. Met business intelligence (BI) software verzamelt u de meest relevante data uit die systemen en destilleert u daar managementinformatie uit op basis waarvan u betere beslissingen kunt nemen over logistieke processen.


Leveranciers


Boeken


Whitepapers


Events

 

Business intelligence

Op veel plaatsen binnen en buiten uw organisatie zijn gegevens beschikbaar die u kunnen helpen bij het nemen van beslissingen over uw bedrijfsvoering en bedrijfsprocessen. Business intelligence software zorgt ervoor dat deze informatie voor u beschikbaar komt en helpt u bij besluitvormingsprocessen gebaseerd op deze waardevolle data.

Business intelligence

Aan de ‘achterzijde’ haalt de BI software data uit systemen, om deze gestructureerd op te slaan in een datawarehouse. Aan de ‘voorzijde’ maakt de business intelligence oplossing een goede analyse, presentatie, rapportage, dasboards en de distributie van informatie mogelijk. Omdat informatie steeds belangrijker wordt bij het beheren van bedrijfsprocessen, neemt ook het belang van BI software toe.

U zoekt BI software?

Business intelligence oplossingen waren lange tijd alleen in gebruik bij grote organisaties. De laatste jaren zijn er steeds meer BI oplossingen bijgekomen die ook toepasbaar zijn voor kleine en middelgrote organisaties. Een nieuwe trend hierin is self service BI. Om te bepalen welke BI oplossing past bij uw organisatie publiceert het ICT informatiecentrum informatie over BI software die u helpt bij het starten van een nieuw project en het uitvoeren van de BI selectie en implementatie. U vindt een deel van de gratis beschikbare media hieronder.

Zo werkt BI software selectie

In de BI box vindt u alle informatie over het selectietraject van BI software. U ontvangt dan boeken (per post of e-mail, over business intelligence software checklists, stappenplannen en productinformatie. Alle fasen in het selectietraject worden duidelijk beschreven en toegelicht. U kunt de BI box hieronder aanvragen. Als u liever belt of als u nog vragen heeft, is de servicedesk van het ICT informatiecentrum bereikbaar op 085 40 10 218.

BI softwareleveranciers

Op dit moment zijn er geen boeken beschikbaar


BI boeken (gratis)

BI software

Heldere en deskundige visies op actuele en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van business intelligence software

LEES MEER

BI software selectie

Over de succesfactoren en valkuilen van BI software selectie- en implementatietrajecten

LEES MEER

Self Service BI

Over hoe ook in kleinere organisaties en op lagere beslissingsniveaus business intelligence effectief inzetbaar is

LEES MEER

Over Business Intelligence

Praktische aspecten van het selecteren en implementeren van BI software

LEES MEER

BI whitepapers

BI Maturity Scan

Verhoog uw BI-Volwassenheid met Maturity Information Management Organization (MIMO).
 

DOWNLOAD

Self service BI, wat is het?

In dit whitepaper meer informatie over wat self service BI voor uw organisatie kan betekenen.
 

DOWNLOAD

BI: een voortdurende reis naar concurrentievoordeel

In deze whitepaper leest u wat er allemaal komt kijken bij de automatisering van het informatieproces en waar u rekening mee moet houden. Vervolgens leest u hoe u vooruit kunt kijken en uw ambitie kunt bepalen aan de hand van het ambitiemodel

DOWNLOAD

Self service BI maakt een organisatie wijzer

Vaak hebben organisaties hun business intelligence werkzaamheden ondergebracht bij hun IT afdeling of IT leverancier die een groot deel van de data uit de diverse bedrijfssystemen in het data warehouse laadt.

DOWNLOAD

BI Events

Error: Feed has an error or is not valid